Ръководство по експортен маркетинг за малки и средни предприятия от хранително-вкусовата промишленост

Международен маркетинг е продажбата на стоки и услуги отвъд националните граници. Такива продажби могат да бъдат директно към дистрибутор, търговец на дребно, преработвател или краен клиент/потребител в страната на внос. Могат да бъдат използвани и други методи на международен маркетинг.

Страници – 126

Свали

Адолф Хитлер – презентация

Продължителност – 19 слайда

Свали

Капитал – презентация

Продължителност – 37 слайда

Свали

Членуване на съществителното име + тест

Старници – 2

Свали

Правописни и пунктуационни правила

Подробна книга с примери. Достъпно съдържание.

Старници – 46

Свали

Успоредни животописи. Цезар

1. Когато Сула поел властта, не могъл да раздели Корнелия, дъщеря на Цина, който известно време имал върховната власт в Рим, от Цезара, нито с обещание, нито със заплашвания; затова той конфискувал зестрата й. Причините за враждата между Сула и Цезара било роднинството на последния с Марий, защото по-старият Марий имал за съпруга Юлия, леля на Цезара, от която се родил по-младият Марий; с него Цезар бил братовчед. Недоволен, че отначало Сула го пренебрегвал поради множеството убийства и важни предприятия, Цезар, макар и още юноша, в едно народно събрание се кандидатирал за жреческа длъжност.

Страници – 52

Свали

Принципна схема на персонален компютър – презентация

Продължителност – 43 слайда

Свали

Централен процесор – презентация

Продължителност – 24 слайда

Свали

„Чoвекът е само мислеща тръстика“ – Блез Паскал

От Сократ до наши дни философите от всички времена се опитват да определят човешката природа. Безспорно човекът е най-мистериозното живо същество на планетата Земя. Антропологията, псилогията и др. науки се опитват да го изучават като за целта се налага да го поместят в някакви всеобщи закономерности, подобно на останалите живи и неживи форми в света, но човека винаги оства извън тези граници. Затова най-удачните описания за него би трябвало да имат диалектическа форма, т.е. да съчетават противоположностите в едно.

Страници – 4

Свали

Паскал и неговите мисли за човека

Френският философ Блез Паскал (1623 – 1662) е един от най-видните мислители на седменадесети век. Освен с философия Паскал се е занимавал с физика и математика (изобретател е и на първата сметачна машина), той е един от най-ярките примери за ранна и преждевременна надареност, на една изчакваща собствените си резултати нетърпелива гениалност. Основните философски виждания на Паскал са написани в книгата “Мисли”. В нея той определя и своето виждане за човека и човешката природа.

Страници – 3

Свали

Стр. 1 от 9212345...102030...Последна »